• Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

• Mathilde Wassens

Graag stel ik me via deze weg aan jullie voor. Mijn naam is Mathilde Wassens, moeder van 4 kinderen en woonachtig in Zwolle. Sinds anderhalf jaar is dochter Medi handballend lid van travelbags HV Zwolle. Ik heb het voorrecht bij verschillende verenigingen betrokken te mogen zijn met altijd het uitgangspunt een veilige omgeving voor iedereen. Dit betekent dat naast de aanwezigheid van een fysiek veilige omgeving alle leden en betrokkenen zich ook veilig moeten voelen. De meeste zaken zijn bespreekbaar met trainer, coach of bestuur. Maar soms kunnen er zich zaken voordoen waarvan het moeilijk is om er met iemand over te praten. Ik denk aan agressie, pesterijen, discriminatie, intimidatie, seksuele intimidatie of ander gedrag dat als vervelend ervaren wordt. Het is belangrijk te weten waar je terecht kunt voor een luisterend oor, hulp, advies en ondersteuning.

Ik ben als vertrouwenscontactpersoon een centraal aanspreekpunt om met elkaar ervoor te zorgen dat de omgang binnen de club leuk en veilig blijft. Je kan onder alle omstandigheden vanuit gaan dat jouw verhaal vertrouwelijk wordt behandeld. Het kan nodig zijn om andere personen bij een vraag of probleem te betrekken, maar nooit zonder overleg of toestemming. Dit geldt voor iedereen binnen travelbags HV Zwolle: spelers, trainers, coaches, ouders, begeleiders en vrijwilligers. Naast het feit dat ik op de hoogte ben van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen moet ik rapporteren aan het bestuur. Als jij dit wilt kan dit anoniem. Ik heb een geheimhoudingsplicht.

Echter, in het geval van strafbare feiten, waarbij het bestuur van mening is dat de veiligheid van de leden van de vereniging in het geding is, kan en mag de klacht niet anoniem gerapporteerd worden.

Meer informatie over de functie vertrouwenscontactpersoon is te vinden op de website van travelbags HV Zwolle, protocol vertrouwenscontactpersoon.

Ieder mens is uniek en iedere ervaring is uniek. Dat maakt dat elke vraag met volle aandacht aangenomen wordt en steeds weer om nieuwe inzichten vraagt.

Ik ben te bereiken op de volgende manieren:

E-Mail: vertrouwen@hvzwolle.nl

Telefoon: 06-55548002 (ma t/m zo: 09.00 ?? 21.00)

Als ik niet meteen opneem, spreek dan je naam, telefoonnummer en het tijdstip in waarop ik je het beste terug kan bellen.