• Travelbags/HV Zwolle staat er binnenkort bestuurlijk weer behoorlijk goed op

  di 11 okt, 21:29 · leestijd 1 minuut Sport
   

  HANDBAL - Wie de laatste tijd op de site van HV Zwolle keek zag bij het organigram van het bestuur liefst vijf vacante functies. “Ja dat is veel, maar we zijn nooit in de paniekmodus geschoten”, benadrukt Lambert Bouwman, bestuurslid technische zaken. 

  (door Hary Bouwhuis)

  “De leegloop had niets te maken met tweespalt of onvrede. Iedereen die vertrok had een legitieme reden zoals werk en thuissituaties. Ik kreeg echter nooit het gevoel dat we op een stuurloos schip zaten. Gelukkig zijn -  op het penningmeesterschap na - alle functies weer ingevuld. De nieuwkomers worden binnenkort op de ledenvergadering voorgedragen.” 

  Topvent

  Bouwman is al jaren hét gezicht van de HV Zwolle. De bevlogen handbalfanaat stopte in 2019 na zes jaar als trainer van Dames 1. Hij werd opgevolgd door Hermann Dalbke en later Nico Einhaus die echter allebei voortijdig opstapten. De Staphorster pakte opnieuw de handschoen op tot tevredenheid van de selectie. De geroutineerde keeper van het vlaggenschip Taylor Onderberg heeft Bouwman hoog zitten. “Een geweldige sportman met hart voor de handbalsport en vooral ook de club. Ik ken hem al zo lang, echt een topvent.”
  Intussen heeft Bouwman het stokje doorgegeven aan de nieuwe trainer van dames 1 en 2, André Biemans die overkwam van HV Haarle. Bouwman blijft bestuurslid technische zaken en is ook trainer van de A1. ”Een leuke en ook best talentvolle groep. Jammer dat we niet zijn ingeloot voor de eerste klasse en nu ingedeeld zijn in de tweede klasse. Qua talentontwikkeling was een stapje hogerop spelen beter geweest. Wat mij wel zorgen baart is de terugval van het mannenhandbal. Het is een landelijke tendens en moeilijk te stoppen. Gelukkig hebben we voor de vrouwen André Biemans dus wel kunnen vastleggen. Want het vinden van een handbaltrainer is ook bepaald niet eenvoudig.”

  Saamhorigheid

  “Prettig is ook dat de club altijd de beschikking heeft gehad over kaderleden die de handen uit de mouwen willen steken. HV Zwolle is en blijft een gezellige en leuke vereniging van ruim tweehonderd leden met daarbij een gezonde ambitie. Een goede zet is ook de nieuwe WRZV-hallen als thuisbasis. Van versnippering is veel minder sprake. Je ziet elkaar gewoon veel vaker. Dat versterkt het clubgevoel.” Onderberg knikt. ”We hebben twee zalen tot onze beschikking. We kunnen samen trainen. Je kweekt daardoor veel meer saamhorigheid.”
  Het eerste vrouwenteam speelt in de huidige competitie opnieuw in de hoofdklasse. Het openingsduel werd verloren van VAKO, maar afgelopen zaterdag werd met 12-17 gewonnen bij Langeveen. Onderberg: “In het eerste duel gingen we onnodig onderuit. Tegen Langeveen deden we het beter en stond vooral de dekking als een huis.” Wat is de doelstelling? Dit seizoen lekker meedraaien in de hoofdklasse of stilletjes kijken richting tweede divisie? De doelvrouw is stellig. “Het laatste natuurlijk. De klik met de nieuwe trainer is er. We gaan ervoor.”