• Op zaterdagavond 23 november stond voor de dames van Zwolle de uitwedstrijd tegen DFS Arnhem op het programma. DFS heeft een ander team dan vorig seizoen en staan op de tweede plek, dus het was voor Zwolle ook even afwachten wat voor wedstrijd dit zou worden.

De wedstrijd begon met een kleine voorsprong voor DFS (5-3). De dames van Zwolle hadden geen oplossing voor de aanval van DFS en moesten de dekking beter neerzetten. Door een aantal snelle breaks van Michelle Mennink aangegooid door Floor Lentink kwam Zwolle terug naar 5-6. Het tweede kwartier in de eerste helft was er sprake van veel balverlies en technische fouten, wat resulteerde tot een rommelig spel aan beide zijden. Toch wist Zwolle het netje goed te vinden en hield de voorsprong. De dekking werd beter georganiseerd en werd de snelle tegenaanval meer gespeeld. Ruststand is 9-13.

De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Dit mede door de goed georganiseerde dekking, met de cirkel in de ‘sandwich’ en uitstekend keeperswerk van Mariska Jans en Lisa van der Velde. Met mooie aanvallen werd de wedstrijd overtuigend gewonnen met 18-24. Winst moet natuurlijk gevierd en werden de dames getrakteerd op een borrel van trainer/coach Hermann Dalbke.

Volgende week staat Wesepe op het programma. In de beker hebben de dames in de laatste seconde gewonnen. Het zal dan ook een spannende pot worden. Kom ons allen aanmoedigen aankomende zondag om 13.15 uur.