• Op zaterdag 9 november mochten de dames van Zwolle 1 een stukje rijden naar Bentelo voor de wedstrijd tegen het 2e team van Bentelo. Die zelfde week heeft Zwolle tegen koploper uit de eerste divisie Kwiek Dames 1 laten zien dat zij kunnen handballen. Gebrand op 2 punten zijn zij dan ook vertrokken naar Bentelo. De voorbereidingen waren goed, de opdrachten waren duidelijk en de stukjes tape voor eventuele blaren waren gescheurd. Het beloofde een mooie, maar vooral plakkerige wedstrijd te worden, omdat er gespeeld werd met hars.

De wedstrijd begint met een score van Bentelo, vervolgens maken beide teams om en om een doelpunt en gaat het gelijk op tot een score van 4-3. Vervolgens krijgt Zwolle drie snelle doelpunten om de oren, maar besloten hier niet mee akkoord te gaan. Hop Hop gas erop en Zwolle scoort vier keer, waardoor er een stand van 6-8 op de teller komt te staan. Echter is het niet alleen Zwolle die moeite heeft met de bal. Bentelo lijkt zelf ook last te hebben van het vele hars en slecht stuiterende bal. De kleedkamers worden gevonden met een gelijke stand van 9-9.

De 2e helft wordt sterk begonnen met 2 doelpunten van Zwolle. In de rust zijn de koppies bij elkaar gestoken en waren de dames overtuigd van winst. Zwolle kwam tot scoren maar helaas deed Bentelo dit ook. De wedstrijd liep weer gelijk op tot een stand van 17-17. Bentelo kwam vervolgens 2 keer tot scoren, stand 19-18. Door snelle strakke schoten van Bentelo en tijdstraffen voor Zwolle kon Bentelo uitlopen naar een stand van 22-18. In de laatste fase van de wedstrijd wist Zwolle nog veel kansen te creƫren, waar er twee van benut werden. Eindstand 22-20 in het voordeel van Bentelo.

Alle supporters bedankt!

Zondag 17 november speelt Zwolle DS1 om 13.15 uur thuis tegen OBW. Dit team heeft vorig seizoen een goede tweede helft gedraaid, dus dit belooft een mooie pot te worden.