• Het promotiefilpje van HV Zwolle!

  Welkom bij de website van Travelbags HV Zwolle!

  Het verhaal achter onze logo!

  Onze verenigings-/hoofdsponsor!

  Onze nieuwsbrief van HV Zwolle in een nieuw jasje!

 • Zondag 7 april werd de laatste wedstrijd van de competitie van Travelbags/HV Zwolle HS1 gespeeld. Waar titelkandidaten the Flyers en Havana het tegen elkaar opnamen voor het kampioenschap, mochten de Zwollenaren de wedstrijd tegen één van de hekkensluiters spelen. De vorige keer dat Zwolle uit naar Borhave moest, eindigde de stand op 30-39. Waar de eerste 30 doelpunten gelijk opliepen en Zwolle daarna pas uit wist te lopen. Tactiek van gisteren was dan ook om het spelletje snel te spelen en gelijk vanaf het begin uitlopen.

  Om 11:45 uur klonk het startsignaal van de wedstrijd. Als eerst mochten de pupillen van de week samen proberen te scoren bij de doelman van Borhave. En dit lukte ze! Zo begonnen de heren van Zwolle de wedstrijd met een voorsprong. Vervolgens had Borhave de bal uit en kon de wedstrijd echt beginnen. De eerste aanvallen verliepen soepel aan de kant van Zwolle. De bal werd goed rondgespeeld en er werd goed druk gezet. Zo wisten opbouwer Eiko Saathoff en hoekspeler Lesley Rigter de eerste doelpunten te maken. De knappe nonchalante ballen van de opbouwer waren weer eens wat anders dan de befaamde kanonskogels van Rik Talens.

  Door middel van de variatie van schoten, maar ook de systemen, wist Zwolle de voorsprong dan ook steeds te houden. Na de 5-3 werd dan ook duidelijk dat Zwolle hoog tempo wilde spelen, vele breaks aangegooid door keepers Dennis Borst en Arno te Wiele zorgden ervoor dat de heren de tegenpartij steeds een stapje sneller af was. Zo wisten hoekspelers Jordy Hendriks en Roy Postema ook te scoren, door het op tijd vertrekken voor de break out. Hiermee was de wedstrijd nog niet gespeeld, want ook Borhave wist door knappe afstandsschoten het net steeds te raken. Na de 11-8 wist Zwolle pas echt het verschil groter te maken, mede door Pascal Schutte, die fraai vrijgespeeld werd en zo ook een doelpuntje mee kon pakken. De laatste 10 minuten voor de rust wist Zwolle bij elk doelpunt van Borhave er 2 tegen te maken.
  Zo eindigde de eerste helft dan ook in 18-12 in het voordeel van Zwolle.

  Na de rust werd Zwolle verrast door een tegendoelpunt van Borhave, maar gelukkig wist Zwolle zich snel te herpakken en daarna zelf 3 doelpunten te maken. Waar normaal Lesley Rigter topscorer is in de wedstrijd, was nu Eiko Saathoff goed op dreef om dit voor rekening te nemen. Hij wist dan ook na de rust 2 doelpunten op rij te maken! De stand was nu 21-13. Zwolle raakte heel even de focus kwijt. De hoekspeler van Borhave wist na een aantal knappe acties 3 doelpunten achter elkaar te scoren. Dit was niet stimulerend voor de acties van Zwolle. Gelukkig wisten de heren een beetje eigen spel te blijven spelen en kon zo ook cirkelspeler Hans Kan 2 keer scoren. Borhave kon niet meer inlopen en zo eindigde de wedstrijd in een stand van 26-21.

  Travelbags/HV Zwolle HS1 wil iedereen bedanken voor de steun en support die zij afgelopen jaar gekregen hebben van de trouwe supporters. De supporters die door weer en wind meegereisd zijn naar alle wedstrijden. Het seizoen is afgerond op een knappe 6de plek. Coach Peter Born heeft dan ook zijn uiterste best gedaan om de heren dit jaar te begeleiden en ze zullen er samen aan moeten werken om ook volgend jaar te laten slagen.

  Schrijver:
  Ik denk dat ik zo iedereen wel benoemd heb. Mark Brijan en Igor Klomp waren de laatste wedstrijd geblesseerd en speelden dus niet mee. Ohja! Stefan Bult. Hoe kan ik die nou vergeten. Die lange linkspoot, die de ballen er altijd met zoveel souplesse in schiet. Die zomaar uit het niks ineens besloten heeft om handbal op te geven en te gaan tennissen... De man die altijd bereid was om te rijden voor zijn team. Zonde, niet alleen dat Arjan Leusink nu een nieuw rijschema moet maken, maar ook dat wij als team een topspeler moeten laten gaan. Stefan, ontzettend bedankt namens alle Heren! Succes met je tenniscarrière en we zien je graag nog eens langskomen op de zondagmiddag!

  Doelpunten
  Eiko Saathoff: 8
  Lesley Rigter: 8
  Roy Postema: 3
  Rik Talens: 2
  Hans Kan: 2
  Jordy Hendriks: 1
  Pascal Schutte: 1
  Sjouke Attema: 1

  Wedstrijdfoto's