• 17 februari 2019 om kwart over één speelde HV Zwolle thuis tegen Pacelli. Zwolle stond in de competitie op een zesde plek, waar Pacelli op een gedeeltelijke eerste plek stond, met een lager doelpuntensaldo.

Dat Pacelli tegen Zwolle graag wilde werken aan extra doelpunten, was dan ook aan het begin van de wedstrijd al duidelijk gemaakt. De Zwolse dames wilden dat niet gemakkelijk laten gebeuren en ze gingen er dus ook alles aan doen om dat tegen te werken.

Zwolle begon de wedstrijd al gauw met een achterstand van 1-4. Ze speelden niet als team, maar de dames herpakten zich snel, waardoor ze bij bleven bij Pacelli. De score liep niet verder dan 3 punten uiteen. Zelfs keepster Taylor Onderberg zorgde voor een heel mooi doelpunt wanneer Pacelli koos om de keeper eruit te halen (voor een extra veld speelster).

Niet alleen de Zwolse dekking, maar ook doelvrouw Taylor Onderberg stond goed, waardoor Pacelli de laatste 10 minuten van de eerste helft niet meer lukte om te scoren. Zo ging de thuisploeg de rust in met een achterstand van 16-13.

Na de rust gingen de dames verder met het positieve spel. Iedereen werkte voor elkaar en de dekking stond goed. Uiteindelijk hebben de Zwolse dames niet gewonnen, maar hebben ze wel samen geknokt! De eindstand werd 23-26 voor Pacelli.

Wedstrijdfoto's (Barbarazzi)