• Afgelopen zaterdagavond stond er wederom een wedstrijd op de planning.

Dit keer tegen LHC. We stonden gelijk met ze qua punten, dus het was voor ons belangrijk om deze te winnen.

In de beginfase werd al goed duidelijk hoe LHC speelde. Alles kwam vanaf de 2 opbouwers of de middenopbouwer, dus besloten we onze 6-0 verdediging daarop aan te passen. Dit door een 5-1 verdediging neer te zetten, waarop de midden niet volledig werd “uitgeschakeld”. Dit om een beetje een rommel te creëren in hun aanvalsspel. Het was gelijk te merken dat LHC hier moeite mee had.

Betreft de aanval hadden we de afspraak om de bal in ieder geval 2 keer rond te laten gaan om iedereen op zijn positie te krijgen en te oriënteren hoe we de aanval gaan opzetten. Door wat te weinig druk was het lastig om, hoe goed bedoeld ook, de cirkel aan te spelen. Dit werd ook als tip meegegeven in de rust. Meer druk vanuit het midden en opbouwers, daardoor moet de verdediging van de cirkel af en creëert zich er zo ruimte voor eventueel de cirkel.

De tweede helft liep behoorlijk stroef. Na een ruime voorsprong, lieten we ons leiden door balverlies en enigszins stress. Er werd geen rust genomen en niet meer helder nagedacht, waardoor we slordig spel neerzette.

Einde van de tweede helft was vooral voorsprong behouden en vechten voor de winst. Dit hebben we dan ook zeker gedaan. De wedstrijd eindigde met een stand van 14-13 in het voordeel van ons.

Nog een kleine “mededeling”. De supporters is het wellicht opgevallen dat Erik (onze coach vanaf het begin van het seizoen) niet aan de kant stond deze wedstrijd, maar Lambert. Helaas is Erik sinds vorige week gestopt als trainer en coach bij ons. Wij willen ook via deze weg Erik nogmaals bedanken voor de afgelopen maanden! We hebben in korte tijd veel van je mogen leren. Bedankt !

Voor nu neemt Lambert het over en zal hij er zijn, wanneer hij kan, tot er iemand anders is gevonden. Mochten er nu belletjes gaan rinkelen of kriebels opduiken, omdat je wellicht iemand voor ons geweldig gezellige team weet of jij zelf, neem dan contact op met het bestuur!

Mocht het nou ook toevallig zo zijn dat je zondag om 13:50 uur in de buurt bent van de Sporthal Zwolle Zuid en heb je niks te doen? Kom ons dan aanmoedigen bij de wedstrijd tegen CVO DS1!

En het publiek van afgelopen zaterdag willen wij ook zeker bedanken voor het supporten!