• Hallo leden, ouders van leden en andere betrokkenen,

Het is weer tijd voor een nieuws update in het proces naar de nieuwe handbalvereniging.

Ook deze maand is er weer veel gebeurd!
    Zo hebben we op 6 maart het officiële sponsorcontract met Travelbags ondertekend. Het is even wennen, Travelbags HV Zwolle, maar wat zijn we blij met de mogelijkheden die Travelbags ons hier mee geeft.

Trainers
    Verheugd zijn wij te kunnen mededelen dat de hoofdtrainer van SV Zwolle Lambert Bouwman ook volgend seizoen bij onze nieuwe vereniging betrokken blijft als hoofdcoach. We zijn hem erkentelijk in de tijd en energie die hij het afgelopen jaar in het Zwolse handbal heeft gestoken. We hebben de intentie om een jarenlange samenwerking met elkaar aan te gaan.

Sinds enige tijd zijn we ook in gesprek over de invulling van de functie jeugd hoofd opleidingen. De persoon dient voor de vereniging een technisch jeugdplan te ontwikkelen, waarmee we de komende jaren onze eigen trainers verder opleiden en waarmee we een leidraad krijgen hoe er getraind moet worden. De reeds ingeslagen weg van coach de coaches willen we hiermee voortzetten met het uiteindelijke doel om onze leden beter te laten trainen. We hebben inmiddels een mondeling akkoord met Marco Askamp. Binnenkort volgt een verdere introductie van Marco.

Voor de positie van heren trainer zijn er diverse gesprekken met verschillende personen gevoerd. Om uiteenlopende redenen is het ons nog niet gelukt om een juiste kandidaat te vinden. Onze zoektocht naar een trainer gaat verder.

Gesprekken Zwolle Zuid hal en ZBC hal

De afgelopen weken zijn er ook gesprekken gevoerd met de Zwolle Zuid hal en ZBC hal. Uitgangspunt van deze gesprekken zijn 1 hal waarin we al onze thuiswedstrijden kunnen laten spelen. Daarnaast zijn we met beide organisaties in gesprek over de mogelijkheden tot terugverdienmodellen van de zaalhuur. In April zijn de vervolggesprekken en we hebben goede hoop dat we hier een positief resultaat kunnen bereiken.

Buiten trainingen en wedstrijden
    De zaalcompetitie loopt ten einde en dat betekent dat de jeugd straks weer naar buiten gaat om te trainen. Alle trainingen en wedstrijden zullen plaatsvinden op het huidige veld van SV Tyfoon. Dit geld dus ook voor de teams van SV Zwolle. Dit heeft als voordeel dat we daar een eigen kantine hebben. Ook hebben we dan alle materialen op één locatie voorhanden. Het is de bedoeling dat tijdens trainingen en wedstrijden de kantine geopend is. Tijdens de start van het buitenseizoen wordt er al getraind met de nieuwe samengestelde teams, de wedstrijden worden nog wel in de huidige samenstellingen gespeeld. In de 2e week van April worden de nieuw samengestelde jeugdteams gecommuniceerd. Gerichte informatie hierover volgt z.s.m. via de jeugdcommissie.

Tenues
    Deze week worden de nieuwe tenues gepast. Dit doen we nu al omdat Hummel een prijsverhoging per 01 April doorvoert. Het passen is een hele operatie en tijdens trainingen is het ook een hele drukte in de “paskamers”. Tijdens de passessies is duidelijk geworden dat we wat wijzigingen in maten en pakken bij de senioren gaan doorvoeren, zodat iedereen een juiste maat qua broeken en jacks krijgt.

Handbalkamp
    Een aantal leden maken zich weer op om deel te nemen aan een internationaal toernooi, ditmaal in Hamburg. Veel plezier allemaal. Tijdens het pinksterweekeinde vind het traditionele handbalkamp weer plaats. Deze wordt al jarenlang georganiseerd door SV Zwolle en voor dit jaar is het voor Tyfoon leden ook mogelijk om mee te gaan. Er is gekozen voor een grotere locatie, gezien de verwachte groei in deelname. Er hebben zich een record aantal kinderen opgegeven, namelijk 78, waarvan ook veel Tyfoon leden. Dat heeft de leiding doen besluiten om een nog grotere locatie te reserveren zodat iedereen mee kan. Dit is een fantastisch aantal en geeft weer een bevestiging dan we er goed aan doen om vanaf juli 1 vereniging te vormen.

Feestdag 2 Juli
    Een aantal leden/ouders van leden hebben zich aangemeld om de feestdag op 2 juli te organiseren. Deze week wordt de 1e vergadering gehouden. Het is de bedoeling dat de werkgroep op 2 juli voor alle leden iets gaat organiseren. Noteer deze dag alvast in de agenda!

Tot zover weer deze update.
    We beseffen ons ter degen dat we met deze nieuwsbrief niet alle vragen kunnen beantwoorden. Mochten er vragen zijn of zijn punten niet duidelijk, kom er dan mee en stel je vraag aan een van de nieuwe bestuursleden.

Namens bestuur Travelbags HV Zwolle, Martin Kouwen